Мексиканската кухня е пълна с вкусни ястия!

 <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4908431466544532"

     crossorigin="anonymous"></script> 

Имах една невероятна история за чили кон карне и начос с чики кон каене ! Започва с магическо пътуване до Мексико, където открихме тези вкусни ястия. Чили кон карне е традиционно мексиканско ястие с пикантен сос, говеждо месо и пълнеж от зеленчуци. Но тук идва интересното - със секретна рецепта, добавихме малко магия към ястието. Всеки заложи парче чили кон карне и веднага се превърна в истински рейнджър със суперсили и рога на елен! След това ни срещна дракон с Коледна шапка, който беше готов да ни изяде, но с вълшебните ни рога го превърнахме в най-добрия си приятел. След като се насладихме на чили кон карне, започнахме да се забавляваме с начос с чики кон каене. Това са хрупкави чипсове, покрити с пикантен сос, пилешко месо и сирене. Но веднага след като ги взехме в ръце, се превърнахме в мексикански сомбреро и се забавлявахме като никога преди! Така прекарахме невероятен Коледен празник с магия, при приятели и вкусни мексикански ястия. Историята беше толкова забавна и вълнуваща, че си представяме как бихме могли да се насладим на тези вкусотии заедно. 


                                   Чили Кон Карне ("Chilli Con Carne")

                      

ПРОДУКТИ:


2кг.телешка кайма

1 глава лук

1 зелена чушка

1 червена чушка

1люта чушка

2-3 скилидки чесън

600гр. доматена паста (пюре)

400гр.кафяв боб от консерва

1/2 ч.л.  магданоз

1/2 ч.л.черен пипер

1ч.л. сол

200 гр. чили на прах



РЕЦЕПТА:

Запържва се първо лука,чесъна  и нарязаните на ситно чушки.Слагаме и  телешката кайма 2кг. и като се запържи и тя добре прибавяме 200гр. чили по желание,сол,черен пипер,кафявия боб и доматеното пюре.Накрая задушаваме с затворен капак за 10-15 минути като прибавим 1ч.ч. вода .Изключваме и нашето мексиуканско ястие е вече готово.Bon Appétit!



      Начос с Чили Кон Карне ("Nachos with Chilli Con Carne")



Рецепта:

За рецептата използвах вече приготвеното ястие Чили Кон Карне (люти чушки с месо) и царевичен чипс тортилия (начос).

Прибавих също така малко кашкавален сос и поръсих също така с кашкавал.Всичко това го сложих да се запече на грил (фурна) , до-като кашкавала придаде специален вкус и насищане.Bon Apetit!


Коментари