Еклерова торта

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4908431466544532" 

     crossorigin="anonymous"></script> 

Предлагам ви домашна торта от еклери.Не е много трудна за приготвяне,но трябва само да я направите веднъж,а след това ще си я приготвяте с лекота.


Разказвам ви история за еклерова торта, която беше толкова вълнуваща, че се превърна в легенда. Една млада и талантлива готвачка, наречена Лили, създаде невероятна еклерова торта, която беше по-висока от небето и по-сладка от най-сладкото мечтание.


Тази торта беше магия във всяка хапка. Кремът от ванилия се топеше в устата, а пухкавите еклерчета се разпадаха с лекота. Върху тортата бяха поставени шоколадови глазури и кристални захарни украшения, които я правеха още по-красива.


Новината за тази невероятна торта се разнесе из целия град. Хората се събираха в опашки пред магазина на Лили, за да си закупят парче от тази вълшебна изкушение. Всеки, който се наслаждаваше на тази торта, се пренасяше в свят на сладки мечти и безкрайно удоволствие.


Лили се превърна в най-известната готвачка в града. Хората я наричаха "Вълшебната Готвачка" и се възхищаваха на нейните кулинарни умения. Тя продължаваше да създава нови и вълнуващи рецепти, които вдъхновяваха всички да се забавляват в кухнята. Лили не спираше да сътворява вкусни изкушения и да ги споделя с всички свои приятели и последователи. Тя стана истинска звезда в света на готварството и нейните торти станаха символ на радост и сладки моменти.


Но една вечер, когато Лили се опитваше да създаде най-голямата еклерова торта досега, нещо неочаквано се случи. Тортата се превърна в магично създание и започна да лети! Лили и нейната дъщеря се изведнъж превърнаха в ренджъри, а настрани от тях се появи дракон с Коледна шапка.


Това беше най-забавното и незабравимо Коледно приключение, което Лили и нейната дъщеря някога бяха изживели. Те преследваха дракона, който се смeeше и изпускаше искри от устата си. В крайна сметка, Лили успя да улови дракона и го принуди да върне тортата обратно в нормален вид.


Тази история се разнесе из целия град и всички се смяха и се радваха на забавното приключение.




Рецепта:

Необходими продукти:
За основният  блат:
500 мл. вода
100г.р.краве масло 100мл.растително олио 15г.захар
1ч.л.сол 
300 гр.брашно

За ваниловият крем:

6 бр.жълтъци
150 гр. Захар
3 с.л.нишесте 
520мл. мляко
2 с.л. лимонов сок
3 гр. ванилиа
150 краве масло 

За крема  с подсладено кондензирано мляко -извара 300гр,кондензирано мляко 400гр.,кисело мляко 200мл.,заквасена сметана 200мл,ванилова захар 10г.желатин10г

За украсата: 75г тъмен шоколад











Топла вода 500мл. 
Добавяме кравето масло,растителната мазнина,захарта,сол.
Когато сместа заври изсипваме и цялото брашно,разбъркваме енергично.
Брашното трябва да се отделя от тенджерата и оставяме да се охлади.
След това прибавяме и разбиваме 7 бр яйца в тестото като ги разбиваме едно по едно,а не всичките наведнъж.
Тестото се прехвърля в пош и се оформя основният блат на тънко и на пръстени  в 22см тава.
Когато правим пръстените трябва да отделяме разстояние един от друг.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
Слагаме останалото тесто в тавичка като си правим малки еклери.
Пекат се заедно с блата основата.
Приготвя се ваниловият крем от жълтъците и захарта като се смесват и се разбиват до осветляване.Добавя се нишестето и пак се разбива до хомологенна смес.Добавя се млякото и внимателно се разбива за да не се получат бучки и се слага на бавен огън като непрекъснато се бърка до сгъстяване.След като се сгъсти слагаме ванилията и лимоновият сок,а накрая и кравето масло(на кубчета).
Слага се в хладилник с стреч фолио за 40 мин. да изстине крема.
Когато е готов пълним еклери те с крема.
Започваме да приготвяме и подсладеното кондензирано мляко.
Разбъркваме изварената смес с подсладеното кондензирано мляко,а след това прибавяме  заквасената сметана,киселото мляко,ваниловата захар,най-накрая добавяме разтопеният желатин(накисва се в студена вода и се разтопява на водна баня)


Започваме да редим тортата.
Намазваме основният блат с половината подсладено кондензирано мляко.
Редим еклерите и ги покриваме с другата половината от млякото.
Най-отгоре отново редим еклери и оставяме тортата в хладилник за 5 часа.
Накрая украсяваме с тъмен шоколад 75 г

Коментари